Rettet Topfrise web 5 3 20B

KnapBrugteGron
Mini2015
Smaa2015
Mellemstore2015
Store2015
Dobbelte2015
Knapper KABINEScootereA
Knapper Scootere ElLorestole 193
Tilbehor2015

880.000 danskere har ondt i ryggen, - har du?

LeftSideOffer


Læs brugererfaringer på Facebook:

Facebook Graa

 

Her er gode informationer før du køber din første el-scooter

Du behøver ikke kørekort for at køre på en el-scooter.

Hvis din el-scooter kører mellem 0-6 km/t, anses du for at være gående og må køre følgende steder:

  • På fortov, gangsti, rabat og fodgængerfelt
  • I gågader
  • I butikscentre

Er der ikke fortov, gangsti eller rabat, må du køre på kørebanen.

Hvis du kører mellem 6-15 km/t, regnes det for cykelhastighed, og du skal køre på cykelstien. Hvis der ikke er cykelsti, må du køre på kørebanen. Når du færdes i trafikken med din el-scooter i lygtetændingstiden, skal der være lys på din el-scooter.

Maksimal tilladte hastighed for en el-scooter er 15 km/t.

Der er ikke lovkrav om at benytte styrthjelm og sikkerhedsseler.

Forsikring

Under normale omstændigheder dækker en indboforsikring din el-scooter ved tyveri samt ved skade på andre ting og personer. Ved tyveridækning skal din el-scooter være forsvarlig låst, hvilket normalt vil sige, at tændingsnøglen skal være fjernet fra el-scooteren. Vi anbefaler dog en ekstra låseanordning.
Du skal tage kontakt til dit forsikringsselskab og få afklaret dine konkrete forsikringsforhold, da det kan være varierende fra de forskellige forsikringsselskaber.

SvaneSådan fungerer en Pegasus el-scooter

En Pegasus el-scooter er utrolig nem at køre. Den startes ved at isætte nøglen i tændigslåsen og dreje. Sørg for at hastigheden indstilles til lav, dette ved at skrue på hastighedsregulatoren på betjeningspanelet. Herefter presser du let på håndtaget til fremadkørsel eller håndtag til bagudkørsel. Du kan derefter justere hastigheden på den trinløse hastighedsregulator. Pegasus el-scootere har en tophastighed på mellem 5 og maksimalt 15 km/timen. Alle kan køre langsommere ved regulering på den trinløse regulator.

El-scooteren styres, som ved kørsel på en cykel, altså på selve styret. Pegasus el-scootere er nemt håndterbare og kræver ikke kræfter. El-scooterne er alle med motorbremse, hvilket vil sige, at man blot skal slippe håndtaget for fremad eller bagud kørsel, så bremser el-scooteren selv op.

Opladning

El-scooteren oplades fra en speciel oplader via almindelig stikkontakt. Ladestikket monteres i el-scooterens styrepult. Opladningsperioden afhænger af hvor meget man har forbrugt af batteriernes strøm. For at behandle batterierne korrekt og dermed sikre dem en god og lang levetid, så bør du altid sætte laderen til, når du ikke benytter din el-scooter. Ladeapparatet stopper automatisk opladning når batterierne ikke kan tage mod mere strøm. Man kan godt opleve, at ladeapparatet påbegynder yderligere opladning efter den har været slået fra. Dette skyldes, at batteriet samler sig og efter en tid kan tage mod yderligere strøm. Når laderen oplader, forbruger den strøm svarende til en 60 wats lyspærer. Dette vil sige, at el-scooteren som transportmiddel, er en af de absolut mest miljøvenlige transportformer.

Vinteropbevaring; Batterierne skal være fuldt opladet ved vinteropbevaring. Hvis du ikke har din lader konstant tilsluttet, så bør du sørge for at batterierne oplades fuldt 2 til 3 gange gennem vintersæsonen. 

Skatter og afgifter

En el-scooter er ikke belastet af vægtafgift til staten som mange andre transportmidler.

Offentlige tilskudsmuligheder

Kommunerne sondrer mellem hjælpemiddel og forbrugsgode. I de fleste tilfælde vurderer kommunerne hjælpemidlet som et forbrugsgode.

Nogle borgere kan med fordel kontakte deres kommune med henblik på økonomisk hjælp til indkøb af et sådan hjælpemiddel. Der kan være lang behandlingstid ved kommunerne og langt fra alle er berettiget til økonomisk hjælp, så vi anbefaler at man selv indkøber sin el-scooter såfremt dette er økonomisk muligt.

Når kommunerne bevilger økonomisk tilskud, så er det ud fra en individuel vurdering af borgerens behov. Tilskuddene kan svinge ud fra disse vurderinger, men er typisk omkring 50 % hjælp og maksimalt kr. 10.000. 

Du kan læse mere i principafgørelsen fra Ankestyrelsen a 22-10-2008.

Telefon 70 27 27 18

PegasusLogo 190

Vi kommer i hele Danmark.

Vores bog/katalog

Katalog2020

Klik på kataloget for at bladre i det.

dankort Lille

Vi tager mod Dankort

 

facebook_page_plugin